Hoppa till innehåll

Piab stärker greppet om palletering med LBG-50

Publicerad
Piab strengthens its grip on the palletizing solutions market with a pre-engineered lightweight bag gripper, the LBG-50.

Piab stärker sitt grepp om marknaden för palleteringslösningar med ett lätt gripdon för säckar, LBG-50. Det nya gripdonet lyfter enkelt säckar och påsar med vikter på upp till 50 kg. Eftersom verktyget är förkonstruerat kan värdefull utvecklingstid sparas.

En oundviklig utmaning när man ska ta fram ett nytt gripsystem för säck-till-pall är att få en exakt inpassning mot rullarna på rullbanan för en trygg lyft- och avlämningssprocess. Detta kräver tid för analys och design och senare även tillägg för anpassning och justeringar.  
 
Dessutom kan ytterligare anpassningar behöva övervägas, t ex för hantering av pallmellanlägg, vilket förlänger implementationsprocessen och kan störa gripdonets ursprungliga inställning och syfte.

Piabs nykomling i familjen Palleteringsverktyg, det lätta säckgripdonet LBG-50, löser allt detta.  
 
"LBG-50 är resultatet av vår långa erfarenhet med utveckling av anpassade palleteringsverktyg för 'End-of-Arm-Tooling' (EOAT)", säger Madeleine Sheikh, produktchef på Piab Vacuum Automation Division. "Vad vi har nu är ett komplett förkonstruerat gripdon för säckar som är enkelt att installera, anpassa och underhålla. Det har tillräcklig flexibilitet för att passa alla rullbanor på marknaden och mellanlägg hanteras enkelt via vårt vakuumbaserade uppgraderingsalternativ med Duraflex® sugkoppar och COAX-teknik®."

Att hantera säckar är svårt eftersom de är tunga och instabila och samtidigt har en yta som är känslig för klämning, punktering eller omild behandling. LBG-50 undviker detta genom ett lätt men stadigt undertag och en inbyggd toppplatta som säkrar säcken ovanifrån medan den är i rörelse. Detta möjliggör i sin tur högre cykelhastighet. 
  
Både fingrarna och ramverket på LBG-50 är tillverkade av aluminium, vilket gör verktyget robust men ändå lätt. Andra positiva funktioner är justerbara gripvidder och fingerpositioner samt generösa monteringsalternativ. Flexibilitet gäller även ventilpaketet, som kan konfigureras med antingen Discrete I/O, Ethernet/IP eller Profinet.  
  
"LBG-50 kommer att byggas på beställning i både EU och USA. Vi rekommenderar att en applikationsingenjör konsulteras i förväg för att säkerställa rätt val av gripdon före inköpet", avslutar Madeleine Sheikh.


För mer information

Luba Biber, Marketing Manager, Vacuum Automation Division
P.: +49 (0) 6033 7960 0
E.: luba.biber@piab.com

0

Choose your language

Kan inte jämföra

Olika produkttyper kan inte jämföras. Vill du ta bort befintliga produkter?

Återkoppla till oss
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.