Hoppa till innehåll

Säker transport av torrmjölkspulver med Piabs vakuumtransportör piFLOW®p

Publicerad
Piab conveys instant milk safely

Polmlek Raciaz, en polsk tillverkare av olika torrmjölksbaserade produkter, hade ett problem med söndersmulning av pulverkornen under transporten i processen. De upptäckte att Piabs vakuumtransportör piFLOW®p var lösningen de behövde. Med ejektorn som ger ett högt vakuumflöde kunde man justera hastigheten för lämplig hantering av pulvret.

Polmlek Raciaz som ingår i Pomlek-koncernen, Polens största helt polskägda livsmedelsföretag, hade kvalitetsproblem vid transport av torrmjölkspulver i sin process och behövde modernisera sin anläggning. Fläkten, skruven och rotationsventilen som användes i processen gav inte önskvärda resultat och orsakade regelbundet produktskador och spill.

”Eftersom vi redan har två vakuumtransportörer från Piab i andra stationer och var nöjda med deras funktion och servicen från Piabs polska leverantör, beslutade vi att ersätta det gamla systemet med Piabs premiumprodukt piFLOW®p”. förklarar Bogdan Graczyk, teknisk chef på Polmlek Raciaz.

Tadeusz Fobke, ansvarig för produktförsäljning vid Piab i Polen tillägger: ”för att bekräfta att vakuumtransportsystemet verkligen skulle förbättra processen och inte skada pulvret, testade vi produkten internt på vår egen referensanläggning och justerade alla parametrar för att garantera en optimal funktion för Polmlek.”

Utöver att det inledande problemet med produktkvaliteten löstes, innebar valet av Piabs vakuumtransportör piFLOW®p att bemanningen i produktionen kunde minskas genom minskat behov av processövervakning. Dessutom ökade kapaciteten i produktionen tack vare minskade stopptider och underhållsinsatser.

Piabs piFLOW®p-transportörer för pulver och fasta bulkmaterial uppfyller de stränga säkerhets- och hygienkraven för drift i läkemedels- och livsmedelsindustrin. De tillverkas av elektropolerat rostfritt stål och andra material som uppfyller kraven från FDA och i EU-förordning 1935/2004 Som transportledning används en sugslang tillverkad av polyuretan. Den elektrostatiska laddningen av produkten neutraliseras med en inbyggd stålspiral eller avleds genom ansluten potentialutjämning. Filtret i transportörens övre del rengörs med en luftpuff efter varje transportcykel. Styrsystemet är inrymt i ett separat styrskåp.

piFLOW®p-transportörerna är godkända för damm och gas enligt ATEX. Vanliga användningsområden är transport av pulver och granulat, formfyllningsmaskiner, fyllning och tömning av säckar och trummor, matning till kvarnar, silar och blandare, transport av tabletter och känsligt material, applikationer i explosiv miljö, hygientillämpningar eller på platser där utrymmesbehovet är viktigt.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

0

Choose your language

Kan inte jämföra

Olika produkttyper kan inte jämföras. Vill du ta bort befintliga produkter?

Återkoppla till oss
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.